هر کسب و کاری به استخدام نگهبان مسئولیتپذیر و قابل اعتماد نیاز دارد. زیرا تامین امنیت و حفظ جان و مال و سرمایه سازمان یکی از مهمترین دغدغههای هر شرکت و سازمانی است و نگهبان و حراست فردی است که به حفظ امنیت کمک میکند.
نگهبانی عناوین شغلی مختلفی دارد و به مشاغلی مثل نگهبان، حراست، انتظامات و سرایدار دسته بندی میشود. البته هرکدام از این موقعیتهای شغلی به مهارتها، تواناییها و ویژگیهای خاصی نیاز دارند و داشتن یا نداشتن این ویژگیها میتواند باعث استخدام یا رد شدن درخواست شما شود.
در این مقاله از سری مقالات سایت استخدام جاب ویژن قصد داریم در مورد شرایط جذب و استخدام و شرح وظایف و مسئولیتهای کاری شغل نگهبانی صحبت کنیم.
مهارتهای لازم برای استخدام نگهبان و حراست
نگهبان حافظ و مراقب اموال و امنیت جانی افراد و کارکنان است و مسئولیت بسیار مهم و حساسی برعهده دارد. به همین دلیل کسی در این شغل پرخطر و مهم موفق میشود که ویژگیها و مهارتهای فردی خاصی داشته باشد.
برخی از مهارتهای یک نگهبان امین و مسئولیتپذیر به شرح زیر هستند:

-
مدیریت استرس و بحران
-
روابط عمومی قوی و مهارتهای ارتباطی خوب (گفتاری و نوشتاری)
-
خوش برخورد و آراستگی ظاهری
-
سرعت عمل و خلاقیت در تفکر و توانایی حل مسئله
-
برخورد خوب و مودبانه با مشتریان و کارکنان
-
داشتن مجوز حمل اسلحه، در برخی مشاغل (مثل بانک)
-
توانایی کار و استفاده از سیستمهای اطفاء حریق، کپسول آتش نشانی و …
-
قضاوت صحیح در موقعیتهای بحرانی و پیچیده
-
آشنایی نسبی با قوانین و مقررات قانونی مرتبط با شغل نگهبانی
-
توانایی کار به صورت انفرادی و گروهی
مامور حراست و انتظامات کیست؟
شغل حراست و انتظامات در حقیقت زیرمجموعهای از موقعیت شغلی نگهبان است، با این تفاوت که حراست وظایف شغلی بیشتر و حساستری دارد و افرادی که در این حوزه مشغول میشوند نیاز به تخصص و مهارتهای بالاتری دارند.
مامورین حراست و انتظامات به افرادی گفته میشود که توسط سازمانها، شرکتها و ساختمانهای مسکونی و تجاری به کار گرفته میشوند تا امنیت ساختمان، ساکنین و کارکنان و تجهیزات و لوازم را برقرار کنند.
مامورین انتظامات در ادارات و سازمانها، پاساژها و فروشگاههای زنجیرهای، بیمارستانها، دانشگاهها و مدارس، مراکز تفریحی و … میتوانند مشغول به کار شوند. برای استخدام در این شغل، نیازی به مدرک دانشگاهی خاصی نیست و مدرک حداقل دیپلم یا معادل آن کافی است. با این وجود، برای استخدام در برخی مکانهای حساس مثل بانک، سازمانهای بزرگ و ارگانهای دولتی به آموزش و سپری کردن دورههای آموزشی (مثل کار با اسلحه) مورد نیاز است.
مامورین حراست حق انجام چه کارهایی را ندارند؟
شغل حراست همانطور که گفتیم برقراری امنیت و نظم ساختمان و منطقه است. مامورین انتظامات، پلیس نیستند و از نظر قانونی، حق دستگیری اقراد را ندارند. همچنین این افراد به جز در موارد خاص امنیتی، حق و مجوز حمل اسلحه را نخواهند داشت.
البته برخی شرکتها و موسسات مالی و بانکها ممکن است به افراد مسلح نیاز داشته باشند و برای اینکار به دریافت مجوزهای لازم و آموزش افراد نیاز دارند. اما به طور معمول، تجهیزات و ابزارهای مامورین حراست شامل چراغ قوه، باتوم و سایر ابزارهای غیرکشنده میشود.
تعریف شغل نگهبان و شرح وظایف و مسئولیتهای کاری
شغل نگهبانی با توجه به حوزه و زمینه کاری میتواند مسئولیتهای متنوعی را در بر بگیرد. کسب و کارهای مختلف مثل شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی، بانک، فروشگاهها و مراکز خرید، مجتمعهای مسکونی و برجها و … برای انجام امور مختلف به استخدام نگهبان و حراست و مامور انتظامات نیاز دارند .
نگهبانی با توجه به سطح و نوع شغل با عناوین دیگری مثل حراست، مامور انتظامات، مامور حفظ امنیت و بادیگارد هم شناخته میشود و مسئول تامین نظم و امنیت تجهیزات و داراییها، محیط کار و کارکنان و مشتریان است. این شخص با تامین امنیت، محیط مناسبی را برای کار و فعالیت فراهم میکند و از هر اختلال، مزاحمت و خطری جلوگیری میکند. البته موقعیت شغلی نگهبان سطوح مختلفی دارد و از سرایدار ساده گرفته تا مامور انتظامات و حراست را در بر میگیرد.
-
نظارت بر ورود و خروج کارکنان و افراد غریبه به شرکت
-
نظارت بر ورود و خروج افراد غیرساکن و هماهنگی برای ورود میهمانان (در برجها و مجتمعهای مسکونی)
-
گزارش روزانه یا هفتگی به مدیر و سرپرست در مورد ورود و خروج افراد و اموال، مشکلات و مزاحمتها و مشکلات پیش آمده
-
سرکشی منظم به بخشهای مختلف برای پیشگیری از هرگونه آتش سوزی، دزدی و سرقت، خرابکاری و سایر فعالیتهای مجرمانه
-
گشت زنی و حفظ امنیت محیط، نظارت و بررسی دوربینهای مداربسته و تجهیزات امنیتی
-
سرکشی و اطمینان از عملکرد صحیح سیستمهای هشدار و زنگ خطر، قفل بودن دربها و پنجرهها
-
جلوگیری از بی نظمی و وارد شدن خسارتهای مالی و جانی با گزارش هرگونه نقص و ایراد در تجهیزات
-
در ارتباط بودن با پلیس و نیروی انتظامی، آتش نشانی و اورژانس پزشکی برای مواقع بحرانی
در این مقاله جاب ویژن راجع به موقعیت شغلی نگهبان و حراست صحبت کردیم. شغل نگهبانی، مامور حراست و سرایدار به ویژگیهای فردی خاصی مثل امانتداری، صداقت، مسئولیتپذیری و تعهد بالا نیاز دارد؛ چون نگهبان مسئولیت محافظت از امنیت افراد و اموال و منافع و داراییهای یک شرکت را بر عهده دارد. در صورتی که وظایف شغلی خود را به درستی انجام دهید میتوانید در این حوزه پیشرفت کنید و به عناوین شغلی سرپرست نگهبانان یا سمتهای مدیریتی و بخش تدارکات ارتقا پیدا کنید.
نگهبان ساده یا سرایدار معمولا درآمد چندان بالایی ندارد؛ اما هرچه مسئولیتها و وظایف نگهبان بیشتر شود به تبع آن، میزان درآمد و حقوق و دستمزد نیز بالاتر خواهد رفت.
شغل حراست در ردهای بالاتر قرار دارد و به همین دلیل هم به تخصص و مهارتهای فردی بیشتری نیاز دارد. مامورین حراست و انتظامات معمولا در کسب و کارهای حساس و امنیتی مثل بانکها، ارگانهای دولتی و همینطور دانشگاهها مشغول به کار میشوند.
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0